Tom Louwerse

17 mei 2012
De zorgvuldige manier waarop GroenLinks naar eigen zeggen de lijsttrekker wil aanwijzen, wordt de laatste week in rap tempo ingehaald door de realiteit.
24 dec 2011
De Volkskrant trekt uit een rekenfout de verkeerde conclusie. Uit hun eigen cijfers blijkt het tegenovergestelde van wat ze zelf zeggen: GroenLinks schuift niet op naar de SP maar naar D66.
15 dec 2011
Je kunt sociale feiten nooit helemaal los zien van je standpunt, maar dat betekent niet dat het niet de moeite waard is om te pogen een onderscheid te maken tussen feiten en meningen. Recentelijk betoogde Dick Pels...
21 sep 2010
Het denken over democratisering binnen GroenLinks is blijven steken in het participatie-ideaal uit de jaren zeventig, hoewel dat niet meer klopt met de praktijk. De partij moet een andere weg inslaan.
Tom Louwerse
Postdoctoraal onderzoeker en docent bij de Universiteit Leiden.

Tom Louwerse is postdoctoraal onderzoeker en docent bij het Instituut Politieke Wetenschap van de Universiteit Leiden. Zijn onderzoeksinteresses liggen op het terrein van politieke representatie, politieke partijen, parlementaire politiek en verkiezingen. In 2011 verdedigde hij zijn proefschrift Political Parties and the Democratic Mandate dat handelt over de vraag of politieke partijen zich aan hun verkiezingsmandaat houden.