Nienke van der Have

14 dec 2016
De populistische roep om uitsluiting van buitenstaanders kan leiden tot geweld. Daarom moeten gezagsdragers zich in woord en daad keren tegen discriminatie en ijveren voor een inclusieve samenleving.
10 nov 2014
De sterke focus op militaire interventie in politieke debatten is vaak te nauw en leidt daarmee af van andere belangrijke beleidsopties voor het voorkomen van grove mensenrechtenschendingen.
Nienke van der Have
Mensenrechtenjurist.

Nienke haalde haar bachelor rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar ze als onderzoeksassistent voor NWO bijdroeg aan het project 'Contested Constitutions: Exploring the foundations of modern democracies'. Daarnaast werkte ze een half jaar bij de Nederlandse ambassade in Albanië. Vervolgens studeerde ze Public International Law aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze onderzoeksassistent was van prof. A. Nollkaemper. In 2011 begon Nienke met haar promotieonderzoek aan de UvA in het kader van het SHARES-project. Hierin onderzocht ze op basis van een tijdlijn welke verplichtingen staten hebben om grove mensenrechtenschendingen te voorkomen. Website: http://nienkevanderhave.nl