Andrée van Es

8 jan 2019
Opeens (of na een jarenlange langzame, maar onopgemerkte aanloop?) is hij er dan, de volle aanval op de democratie. Van vele kanten.
12 apr 2013
Op 26 maart nam Andrée van Es het eerste exemplaar van het boek 'Het minderhedenbeleid voorbij' in ontvangst. Dit is de toespraak die zij gaf bij de gelegenheid.
21 mrt 2013
Net als haar partijgenoot Femke Halsema (zie de vorige Helling) maakt Andrée van Es zich zorgen over de emancipatie van jonge moslimmeiden. Verworven rechten van vrouwen en homo’s staan steeds meer onder druk. De...
Andrée van Es
Voormalig Tweede Kamerlid en wethouder. Columnist van tijdschrift de Helling.

Andrée van Es zat tussen 1981 en 1990 in de Tweede Kamer, eerst voor de PSP en later voor GroenLinks. Tussen 2010 en 2014 was zij wethouder in Amsterdam voor GroenLinks. Verder is zij onder meer directeur geweest van politiek-cultureel centrum De Balie in Amsterdam en voorzitter van GGZ Nederland. Momenteel is zij voorzitter van de Nationale Unesco commissie, voorzitter van de Raad van Toezicht van het UMCG en De Forensische Zorgspecialisten, lid van het college van toezicht van de Orde van Advocaten, co-decaan bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur en lid van het Amsterdamse 4 en 5 mei comité. Tevens is zij columnist van tijdschrift de Helling.