30 dec 2016
In Vrijheid & Zekerheid – Naar een sociaal-ecologische samenleving wijst Dirk Holemans ons de weg naar een veerkrachtige samenleving van autonome burgers. Het boek is geen blauwdruk, maar een open verhaal over...
17 feb 2015
Gratis geld voor iedereen, dat moet wel horden luie blowers en ander werkschuw volk opleveren. Of toch niet?
20 sep 2013
De door Rutte weer opgewarmde term 'participatiesamenleving' is een lege huls. Het kan links of liberaal beleid dekken, maar ook individueel of collectief worden ingevuld. GroenLinks is meestal voor participatie,...
21 jun 2013
Op het zonovergoten terras van het Amsterdamse café De IJsbreker spreek ik Roos Wouters. Roos is, naast heel veel andere dingen, auteur van boeken met mooie titels als 'FUCK! Ik ben een feminist' en '...
2 apr 2013
We zijn vrijer dan ooit. Dat lijkt mooi, maar er zitten ook grote keerzijden aan. Volgens Avner Offer moeten we onze keuzemogelijkheden aan banden leggen om een beter leven te leiden.
27 mrt 2013
In de zeer matige film 'The Iron Lady' (2011), waarin Meryl Streep een terugblikkende Margaret Thatcher speelt, zat precies één monoloog die me bijbleef: 
25 mrt 2013
De nieuwe editie van de Helling staat online. U kunt nu alle lezingen en debatten van de speciale live editie op onze site bekijken, beluisteren en nalezen. 
11 mrt 2013
Beluister hier een gesprek met hoofdredacteur Erica Meijers over 'eigen verantwoordelijkheid' in het radioprogramma De Andere Wereld van de IKON  op 10 februari 2013.
11 mrt 2013
Afgelopen zaterdag werd 25 jaar de Helling gevierd, met een conferentie over eigen verantwoordelijkheid. Pepijn Vloemans doet verslag van een dag vol debat.
11 mrt 2013
Op school maakten Stella Asante en Rogelio Nedd zelfportretten onder leiding van kunstenaar Margerite Luitwieler. Hoe kijken ze nu, acht jaar later, naar zichzelf en hun plek in de wereld?